• Nowy

Mieszanka "Antywirus", 20 g

Numer katalogowy: IC_846592
19,00 zł
Brutto
Ilość

  • Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
  • Dostawa: DPD przedpłata Poczta Kurier 48 - przedpłata
  • Płatności: ps_wirepayment codwfeeplus tpay ps_cashondelivery
  • Wysyłamy towar do 24h
Polub na Facebook
 

Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Mieszanka "Antywirus"

MIESZANKA ZIOŁOWA 

Zioła do picia

 

Mieszanka ziołowa zawiera ręcznie zbierane oraz naturalne suszone składniki.

Składniki mieszanki ziołowej (w równych proporcjach):

  • szałwia lekarska (Salvia officinalis L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • kwiaty aksamitki (Tagetes L.),
  • macierzanka piaskowa (Thymus serpyllum L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • liście wierzbówki kiprzycy (Epilobium angustifolium L.),
  • bagno zwyczajne (Ledum palustre L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • dziurawiec zwyczajny (Hypericum perforatum L.) (cała roślina naziemna, pocięta).

Napar wspomaga odporność organizmu i walkę z wirusami oraz niweluje bakterie i grzyby, które mogą intensywnie rozwijać się w osłabionym układzie organizmu 1,2

Sposób przygotowania (parzenia): łyżeczkę suszu zalać gorącą wodą (ok. 90°C), parzyć pod przykryciem 5-10 minut. Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Opakowanie: Pakowany w torebki doypack z zapięciem strunowym

Masa netto: 20 g

 


Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 


1 Andrzej Skarżyński, Zioła czynią cuda, 1994, 163. 

2 doc. Dr hab. Barbara Kuźnicka, mgr Maria Dziak, Zioła i ich stosowanie, Wydanie IV, Warszawa, 1987, 108. 


zioła na wirusa

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć