Glinka biała 80 g

Numer katalogowy: GB80

Glinka biała 80 G najdelikatniejsza  glinka kosmetyczna

8,99 zł
Brutto
Ilość

  • Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
  • Dostawa: DPD przedpłata Poczta Kurier 48 - przedpłata
  • Płatności: ps_wirepayment codwfeeplus tpay ps_cashondelivery
  • Wysyłamy towar do 24h
Polub na Facebook
 

Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Glinka biała jest najdelikatniejszą glinką kosmetyczną.

Cechuje się lekką aksamitną konsystencją. To produkt w pełni naturalny, bogaty w cenne, korzystnie wpływające na skórę mikroelementy takie jak: żelazo, wapń, magnes, krzem, sód czy potas. Posiada liczne właściwości pielęgnacyjne.

Zalecana jest do cery wrażliwej, dojrzałej, delikatnej a także przesuszonej i normalnej. Poprawia ogólną kondycję skóry – wygładza, ujędrnia, oczyszcza i nadaje blasku. Działa matująco, łagodzi podrażnienia.

Dzięki swoim niezwykłym właściwościom stanowi pożądany składnik kremów, żeli i szamponów. Można ja stosować jako wydajną maseczkę lub dodatek do kąpieli.

Sposób użycia: 

W miseczce umieść niewielką ilość suchej glinki. Następnie wymieszaj ją z przegotowaną wodą lub dowolnym hydrolatem. Uzyskana konsystencja mieszanki powinna być gęsta i kremowa. Tak przygotowaną maskę nałóż na wybrany fragment skóry np. twarz, szyję lub dekolt i zostaw na 10-15 minut. Nie należy dopuszczać do wysuszenia maski, w przeciwnym wypadku może utracić właściwości pielęgnacyjne. Aby zachować jej odpowiednią wilgotność, należy co kilka minut spryskiwać ją mgiełką hydrolatu lub jeszcze przed nałożeniem na skórę dodać do niej odrobinę lekkiego oleju naturalnego np. migdałowego lub z pestek winogron. Działa matująco, łagodzi podrażnienia.

Dzięki swoim niezwykłym właściwościom stanowi pożądany składnik kremów, żeli i szamponów.

Można ja stosować jako wydajną maseczkę lub dodatek do kąpieli.

SKŁADNIKI/INGREDIENS:  Kaolinite

Surowiec kosmetyczny

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć