• Promocja
  • Nowy

100% NATURALNY OLEJEK Z OPUNCJI FIGOWEJ 30ML - NATURALNY BOTOKS!

Numer katalogowy: NOzOF30

100% Olejek z Opuncji Figowej

Zimno tłoczony z nasion kaktusa

Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Eliksir piękna i młodości!

Bezkonkurencyjny olejek zapobiegający zmarszczkom! Zwany naturalnym botoksem!

Olejek się szybko wchłaniania przez wszystkie rodzaje skóry. Drogocenny zamiennik do tradycyjnych kremów. 

Zalecany do pielęgnacji twarzy, szyi, dekoltu i biustu.

Ma ogromne i nieocenione działanie regenerujące skórę, zabliźniające rany, odżywcze, a także kojące. 

Przywraca twarzy żywotność i właściwy blask.

Po użyciu olejku z opuncji skóra jest gładka, miękka, nie ma efektu tłustego błyszczenia jak przy zastosowaniu innych olejów.

Olejek jest w 100% czystym, nierozcieńczonym olejem z nasion opuncji, nie mylić z dostępnym na rynku tanim maceratem opuncji.

128,99 zł
Brutto
Ilość

  • Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
  • Dostawa: DPD przedpłata Poczta Kurier 48 - przedpłata
  • Płatności: ps_wirepayment codwfeeplus tpay ps_cashondelivery
  • Wysyłamy towar do 24h
Polub na Facebook
 

Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

100% Olejek z Opuncji Figowej

Zimno tłoczony z nasion kaktusa

Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Eliksir piękna i młodości!

Bezkonkurencyjny olejek zapobiegający zmarszczkom! Zwany naturalnym botoksem!

Olejek się szybko wchłaniania przez wszystkie rodzaje skóry. Drogocenny zamiennik do tradycyjnych kremów. 

Zalecany do pielęgnacji twarzy, szyi, dekoltu i biustu.

Ma ogromne i nieocenione działanie regenerujące skórę, zabliźniające rany, odżywcze, a także kojące. 

Przywraca twarzy żywotność i właściwy blask.

Po użyciu olejku z opuncji skóra jest gładka, miękka, nie ma efektu tłustego błyszczenia jak przy zastosowaniu innych olejów.

Olejek jest w 100% czystym, nierozcieńczonym olejem z nasion opuncji, nie mylić z dostępnym na rynku tanim maceratem opuncji.

Opuncja figowa (Opuntia Ficus Indica) pochodzi głównie z Ameryki Południowej lub Maroko. 

Obecnie roślina jest uprawiana również w wielu krajach południowej Europy. 

Możemy ją sobie wyobrazić, przywołując obraz znanych nam doskonale kaktusów. 

Posiada grube, owłosione liście, na których znajdują się kolce. 

Jest doskonale przystosowana do zarastania na terenach o utrudnionym dostępie do wody, stąd też wynikają jej charakterystyczne elementy budowy. 

Owoce, początkowo przyjmują kształt okrągły, następnie stopniowo się wydłużają. 

Same owoce mogą mieć barwę od żółtej, przez pomarańczową, aż do czerwonej. 

Posiadają liczne nasiona, a z zewnątrz są pokryte niewielkimi wypustkami.

Zbiory fig opuncji odbywają się tylko przez kilka dni w roku. 

Owoce suszone są na słońcu, następnie wyjmuje się z nich pestki i to właśnie z nich zimnotłoczony jest olej. 

Sam proces ekstrakcji oleju jest niezwykle czasochłonny i trudny. Pestki opuncji po wysuszeniu są niezwykle twarde. 

Do wyprodukowania 1 litra oleju z opuncji potrzeba około 1 mln nasion, stąd cena PRAWDZIWEGO olejku nie jest niska.

Olejek z opuncji, który oferujemy jest czysty, bez żadnych dodatków. Proszę sprawdzić skład 

Nie jest to tani macerat z kwiatów opuncji, czy olejek z opuncji rozcieńczony tańszym olejem!

Jego cena jest bardzo atrakcyjna.

W olejku z opuncji poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych przekracza 75%. 

Występuje witamina E 1085mg/ i więcej niż 6% steroli Delta7, rzadko występujących w olejach roślinnych, 

które znane są ze swojej naturalnej ochrony przed wolnymi rodnikami. 

Ponadto olejek posiada 13 innych pierwiastków śladowych nie spotykanych dotąd u żadnej innej rośliny!

Olejek z opuncji figowej posiada silne właściwości przeciwzmarszczkowe. Poprawia napięcie, koloryt i nawilżenie skóry. 

Przeciwdziała powstawaniu nowych zmarszczek. Regeneruje i łagodzi podrażnienia.

Wspomaga ochronę przeciwsłoneczną.

Olejek przeznaczony jest do stosowania na delikatne okolice oczu, ust, szyi oraz dłoni. 

Można stosować go w czystej postaci, wklepując w twarz. Jest tak wydajny, że wystarczą 2 krople do posmarowania całej twarzy. 

Można go również dodawać do balsamów i kremów.

Dzięki olejowi z opuncji:

- spowolni się proces starzenia komórkowego i nastąpi stymulacja wzrostu nowej skóry

- zmniejszy się głębokość zmarszczek a nowe nie powstaną tak szybko,

- znacznie zmniejszą się „worki pod oczami”,

- znikną przebarwienia skóry i blizny,

- przy skórze mieszanej i tłustej szybko zauważysz zmniejszone pory, skóra będzie jędrna, elastyczna i nawilżona,

- znikną zaczerwienienia i uszkodzenia skóry wywołane oparzeniami słonecznymi.

INCI: 

Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Kolor: 

żółto-zielony

Zapach: 

charakterystyczny dla opuncji

 Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła i ciepła.

 

Pojemność: 

30ml 

Opakowanie: 

ciemna butelka z praktyczną pompką

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć