- Nowy

Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Miód wrzosowy to odmiana miodu kwiatowego, który powstaje z nektaru pochodzącego z wrzosu zwyczajnego.
W formie ciekłej ma kolor ciemnego bursztynu, ale kiedy się krystalizuje jego barwa zmienia się na żółto-pomarańczową.
Ze względu na małą liczbę wrzosowisk na Polesiu, produkcja miodu wrzosowego nie należy do najłatwiejszych. Jest kosztowna i pracochłonna, ale przez to też produkt ten uchodzi za unikatowy. Miód wrzosowy bywa pozostawiany pszczołom na zimę, ponieważ umożliwia pasiece dobre zimowanie.
Ze względu na swój wyrazisty i odmienny od innych miodów smak, miód wrzosowy stosowany jest do przyrządzania różnego rodzaju trunków, ale też jako komponent słodko-kwaśnych sosów. Można go dodać także, klasycznie, do herbaty. Urozmaici jej smak.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności wskazany na zakrętce.
Masa netto: 400 g