• Tylko online

Kołacz konopny, 250 g

Numer katalogowy: IC_00203
19,00 zł
Brutto
Ilość

  • Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
  • Dostawa: DPD przedpłata Poczta Kurier 48 - przedpłata
  • Płatności: ps_wirepayment codwfeeplus tpay ps_cashondelivery
  • Wysyłamy towar do 24h
Polub na Facebook
 

Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Kołacz Konopny

maka z konopi

Nazwa „kołacz konopny” pochodzi od staropolskiego określenia posiłku

wytwarzanego podczas tłoczenia oleju konopnego ciężkim, kamiennym kołem.

Naturalny kołacz z otręb konopnych 

Otrzymywano  w ten sposób dwa produkty spożywcze:

  • tłoczony na zimno olej z konopi,
  • kołacz konopny (który dziś moglibyśmy nazwać również otrębami konopnymi).

Kołacz spożywany był przede wszystkim ze względu na wartości odżywcze zawarte w konopiach. Naszym produktem chcemy nawiązać do tradycji, ale również przedstawić Wam kołacz konopny na nowo.

 

Kołacz konopny (otręby konopne) wykorzystywany jest jako dodatek do posiłków – m.in. smoothie, jogurtów, świeżych i mrożonych owoców czy płatków śniadaniowych. Może również stanowić zdrowy zamiennik mąki przy pieczeniu ciast, chleba lub pizzy.

 

Składniki:

100% otręby konopne

Masa netto: 250 g

 

Przeczytaj również:

Konopny wspomagacz diety.

Domowe batony z kołaczem konopnym- PRZEPIS.

 

Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał ze składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 

 


Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć