Mieszanka "Iwan czaj", 20 g

Numer katalogowy: IC_80043
19,00 zł
Brutto
Ilość

  • Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
  • Dostawa: DPD przedpłata Poczta Kurier 48 - przedpłata
  • Płatności: ps_wirepayment codwfeeplus tpay ps_cashondelivery
  • Wysyłamy towar do 24h
Polub na Facebook
 

Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Mieszanka ziołowa "Iwan Czaj"

„Od wielu lat zbieram lecznicze zioła. Łączę je w odpowiednio dobrane mieszanki, pomagające w poszczególnych dolegliwościach. Wykorzystuję tylko tradycyjne receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie przez mieszkańców mojej wsi. Każde zebrane przeze mnie zioło pochodzi wyłącznie z miejsca jego naturalnego występowania. Wszystkie rośliny suszone są w naturalnych warunkach, dzięki czemu zachowują swoje właściwości - Oleksander

Iwan czaj to starosłowiański napój z wierzbówki kiprzycy.

Mieszanka zawiera ręcznie zbierane oraz naturalnie suszone składniki.

Składniki:

    • fermentowane liście wierzbówki kiprzycy (Epilobium angustifolium L.)
    • kwiaty jaśminowca (Philadelphus L.)

Napar z wierzbówki kiprzycy ma miodowo - kwiatowy smak. Suszone kwiaty jaśminu uzupełniają wierzbówkę kiprzycę tworząc kompozycję o intensywnym smaku.

 

Sposób przygotowania (parzenia): łyżeczkę suszu zalać gorącą wodą (ok. 90 °C), parzyć pod przykryciem 5 - 10 minut. Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Masa netto: 20 g

 


Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 


Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć