Białko dyniowe, 500g

Numer katalogowy: IC_0003122
34,00 zł
Brutto
Ilość

  • Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
  • Dostawa: DPD przedpłata Poczta Kurier 48 - przedpłata
  • Płatności: ps_wirepayment codwfeeplus tpay ps_cashondelivery
  • Wysyłamy towar do 24h
Polub na Facebook
 

Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Białko dyniowe 

bialko dyniowe

Alternatywa dla odżywek białkowych 

Białko dyniowe w proszku to naturalna alternatywa dla popularnych odżywek białkowych.

Białko dyniowe to produkt wysokobiałkowy w formie proszku, który dodatkowo zachowuje wszelkie dobroczynne właściwości pestek dyni.

  • 2 łyżki białka z dyni to aż 16 g białka,
  • Bogate w minerały – wapń, magnez, potas1
  • Nie zawiera glutenu i charakteryzuje się niską zawartością tłuszczów nasyconych1,
  • Jest źródłem błonnika1.

Sprawdzi się jako uzupełnienie codziennej diety wegetarian i wegan oraz osób prowadzących aktywny tryb życia. 

Jak spożywać białko dyniowe? 

Białko dyniowe sprawdzi się w jako dodatek do koktajli odżywczych, wypieków, musli, jogurtów zup i sałatek.

 

SKŁADNIKI: 100% BIAŁKO DYNIOWE

 

Masa netto: 500 g

 

Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał ze składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie. 

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 


1 Zygmunt Zdrojewicz, Agata Błaszczyk, Magdalena Wróblewska, Dynia – zdrowa, ale zapomniana, Borgis - Medycyna Rodzinna 2/2016, s. 70-74, www.czytelniamedyczna.pl, otrzymano: 2016-04-27, zaakceptowano do druku: 2016-05-16.


 

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć