Mieszanka "Przeciwcukrzycowa", 50 g

Numer katalogowy: IC_70050
19,00 zł
Brutto
Ilość

  • Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
  • Dostawa: DPD przedpłata Poczta Kurier 48 - przedpłata
  • Płatności: ps_wirepayment codwfeeplus tpay ps_cashondelivery
  • Wysyłamy towar do 24h
Polub na Facebook
 

Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Mieszanka ziołowa "Przeciwcukrzycowa"

Mieszanka ziołowa

Zioła do picia

„Od wielu lat zbieram lecznice zioła. Łączę je w odpowiednio dobrane mieszanki, pomagające w poszczególnych dolegliwościach. Wykorzystuje tylko tradycyjne receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie przez mieszkańców mojej wsi. Każde zebrane przede mnie zioło pochodzi wyłącznie z miejsca jego naturalnego występowania. Wszystkie rośliny suszone są w naturalnych warunkach, dzięki czemu zachowują swoje właściwości."

                                                                                                                                                    - zielarz Oleksander

Polesie to przebogaty świat roślin i zwierząt. W lasach i na łąkach rośnie tam ponad 100 gatunków roślin leczniczych. Ceniony zielarz i pszczelarz, Oleksandr, własnoręcznie zbiera poleskie zioła i w oparciu o przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury, przygotowuje mieszanki ziołowe, zapewniające kompleksową ochronę zdrowia człowieka. 

Mieszanka ziołowa zawiera ręcznie zbierane oraz naturalne suszone składniki.

Składniki mieszanki ziołowej (w równych proporcjach):

  • cykoria podróżnik (Cichorium intybus L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • kwiaty czarnego bzu (Sambucus nigra L.),
  • liście orzecha włoskiego (Juglans regia L.),
  • kwiaty aksamitki (Tagetes L.),
  • liście borówki (Vaccinium L.),
  • jasnota biała (Lamium album L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • rdest ptasi (Polygonum aviculare L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • pokrzywa zwyczajna (Urtica dioica L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
  • liście wierzbówki kiprzycy (Epilobium angustifolium ),
  • borówka czarna (Vaccinium myrtillus L.) (cała roślina naziemna, pocięta).

Mieszanka ziołowa sprzyja obniżeniu poziomu cukru we krwi oraz wpływa na wzmocnienie całego organizmu1,2

 

Sposób przygotowania mieszanki ziołowej (parzenia): dwie łyżki stołowe mieszanki ziołowej zalać 500 ml wrzątku, przykryć i parzyć 30 min.

 

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Opakowanie: Pakowany w torebki doypack z zapięciem strunowym

Masa netto: 50 g

 


Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

1 Harvard School of Public Health, Eating whole fruits linked to lower risk of Type 2 diabetes, ScienceDaily. www.sciencedaily.com/releases/2013/08/130829214603.htm (accessed June 23, 2021).

2 Gerard Debuigne, Francois Couplan, Wielki Zielnik Roślin Leczniczych, Larousse, 2017, 39. 


Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć