• Nowy

Herbata z liści wiśni, 50 g

Numer katalogowy: IC_1462
19,00 zł
Brutto
Ilość

  • Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
  • Dostawa: DPD przedpłata Poczta Kurier 48 - przedpłata
  • Płatności: ps_wirepayment codwfeeplus tpay ps_cashondelivery
  • Wysyłamy towar do 24h
Polub na Facebook
 

Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

liście wiśni

Tradycyjne receptury z pokolenia na pokolenie.

„Od wielu lat zbieram lecznicze zioła. Łączę je w odpowiednio dobrane mieszanki, pomagające w poszczególnych dolegliwościach. Wykorzystuję tylko tradycyjne receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie przez mieszkańców mojej wsi. Każde zebrane przeze mnie zioło pochodzi wyłącznie z miejsca jego naturalnego występowania. Wszystkie rośliny suszone są w naturalnych warunkach, dzięki czemu zachowują swoje właściwości - Oleksander

Mieszanki zawierają ręcznie zbierane oraz naturalnie suszone składniki.

jezyna do picia

 

Składniki: fermentowane liście wiśni (Fouebat cerasus foliorum)

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Opakowanie: Pakowane w torebki doypack z zapięciem strunowym

Masa netto: 50 g

Sposób przygotowania (parzenia):  Jedną łyżkę stołową liści zalać 250 ml wrzątku i parzyć pod przykryciem 30 minut Zaleca się zaparzanie wrzątkiem nie wyżej niż 90 °C, aby nie stracić aromatu wiśni.

 

 


Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.


Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć