• Nowy

OLEJ LAUROWY Z WAWRZYNU 100% NATURALNY 60ML

Numer katalogowy: OLzWN60

OLEJ LAUROWY Z WAWRZYNU SZLACHETNEGO

tłoczony na zimno ze świeżych owoców

100% CZYSTY, NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

Olej laurowy oferowany w naszym sklepie jest tłoczony na zimno ze świeżych owoców, jagód wawrzynu szlachetnego. 

Ma oryginalną, intensywną ciemnozieloną barwę i intensywny zapach. W temperaturze powyżej 25 stopni zaczyna się topić. 

W skład naszego oleju ze świeżych owoców wchodzą glicerydy kwasu laurynowego, palmitynowego, olejowego i linolowego oraz olejki eteryczne. 

To nieoceniony antyseptyk, lek na wszelkie problemy skórne.

35,99 zł
Brutto
Ilość

  • Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
  • Dostawa: DPD przedpłata Poczta Kurier 48 - przedpłata
  • Płatności: ps_wirepayment codwfeeplus tpay ps_cashondelivery
  • Wysyłamy towar do 24h
Polub na Facebook
 

Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 

Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

 WSKAZANIA:

- trądzik, wypryski, skóra tłusta

- zmiany skórne, łuszczyca, półpasiec, grzybica

- wypadanie włosów, łupież

- zmieniona chorobowo skóra

- kruche, łamliwe właosy

- zniszczone paznokcie

- bóle stawów i reumatyzm

!!!!BARDZO PROSTY SKŁAD!!!!

W starożytnej Grecji, liście laurowe były używane w wróżeniach Wyroczni Delfickiej. 

Liść laurowy był poświęcony bogom: Apollo i Aesculapis.

Obecnie drzewa laurowe rosną w Chinach, Izraelu, Algierii, Maroku, Libanie, Turcji, 

Jugosławii, Rosji, Grecji, Włoszech, Hiszpanii, Portugalii, Francji, Meksyku i na południu USA.

Wawrzyn szlachetny inaczej (Laurus nobilis L.) zwany także drzewem laurowym lub bobkowym znamy przede wszystkim z liści laurowych obecnych w naszych kuchniach jako doskonała przyprawa, 

jak również z owoców w kształcie śliwki, z których jest tłoczony dobroczynny, zielony, gęsty olej. 

Jest wiecznie zielonym krzewem lub niewielkim drzewem o czarnej korze. 

Ma eliptyczne, skórzaste liście. Owocami są jajowate, ciemnobrunatne, prawie jak czarne jagody. 

W lecznictwie stosuje się wszystkie części tej wyjątkowej rośliny: liście wawrzynu, owoce wawrzynu, olejek eteryczny destylowany z liści i owocków oraz olej tłoczony ze świeżych owocków.

WŁAŚCIWOŚCI OLEJU LAUROWEGO:

- olej znany jest ze swoich właściwości przeciwtrądzikowych, ściągających i przeciwbakteryjnych, można go stosować punktowo na wypryski.

- skuteczny środek pobudzający wzrost włosów, oraz pomagający w walce z łupieżem, do stosowania jako wcierka w skórę głowy na kilka godzin przed myciem

- odżywka do włosów wypadających, słabych, nadmiernie się przetłuszczających oraz w przypadku zanieczyszczonej skóry głowy

- ma działanie rozgrzewające, stąd na twarz należy dodać olej laurowy do innego oleju bazowego, polecamy połączenie z olejkiem z czarnego kminu, arganowym, z czarnuszki

- stosowany jest w leczeniu zwichnięć i obrzęku stawów, a także gojeniu trudno gojących się ran i zmian łuszczycowych, 

wykazuje się jako skuteczny lek uśmierzający ból różnego pochodzenia reumatycznego i artretycznego.

UWAGA! Produkt wrażliwy na temperaturę. 

Powyżej 25 stopni zmienia swój stan skupienia na rzadki płyn i może wyciekać ze słoiczka, nawet zakręconego.

INCI: Laurus nobilis L.

Pojemność:  

60ml 

Opakowanie: 

szklany słoik z aluminiową nakrętką

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć